Hastim.com

På Hastim.com ger vi tips och råd till dig som startar eget. Vi ger dig nyttiga nummer och adresser samt allmänna råd som kan vara behjälpliga vid uppstarten av ditt företag.


Vill du veta mer om hur du startar eget företag? 

Gå in på Bolagsverket för mer information. 


 


Installation av sedumtak

2019-03-07 19:08:03

Sedumtak bidrar både till den biologiska mångfalden och isolerar samtidigt som det är iögonfallande. Dock är det många som funderar på hur installationen av sedumtak går till och hur man sedan sköter om sitt sedumtak på bästa sätt.

 

Här kan du läsa mer om hur byggandet av sedumtak går till.

 

Man skulle kunna tro att det bara är att rulla ut en sedummatta på ett tak, så är det färdigt men riktigt så enkelt är det faktiskt inte. Man börjar först och främst med att kolla lutningen på taket och sedan lägga ett tätskikt. Därefter behöver tätskiktet inspekteras för att man ska vara säker på att det håller den kvaliteten som krävs när sedumet ska installeras, samtidigt kan man passa på att se så att vattnet rinner av ordentligt så att tätskiktet verkligen fyller sin funktion. När man är i startgroparna bör även takets plåtdelar och kantavslut monteras.

 

När detta är gjort och man vet att tätskiktet är tätt börjar man börja bygga på med sedumen. Anläggningen som täcker taket börjar med ett lager för dränering, som då hamnar emellan tätskiktet och sedumen. När det är klart börjar man plantera sedummattorna kant i kant med varandra tills hela taket är täckt.

 

Detta är självklart inte det lättaste att genomföra själv om man inte har kunskapen. Men det finns många firmor som jobbar med att lägga just sedumtak, så hjälp finns att få.