Hastim.com

På Hastim.com ger vi tips och råd till dig som startar eget. Vi ger dig nyttiga nummer och adresser samt allmänna råd som kan vara behjälpliga vid uppstarten av ditt företag.


Vill du veta mer om hur du startar eget företag? 

Gå in på Bolagsverket för mer information. 


 


Sedummatta ger dig i Stockholm ett vackert tak

2018-03-09 13:10:50

Takfix levererar sedummatta till tak i Stockholm. Sedummatta är ett tak med växten sedum på. Med en sedummatta får du ett tak som både isolerar bra och som har ett fint utseende.

Ett tåligt tak med sedummatta

Sedummatta är en typ av levande tak med växten sedum. Sedum är en fetbladig växt som är bra på att lagra vätska. Att växten är så pass bra på att suga upp och hålla kvar vatten gör att sedummatta på taket ger mindre vatten som rinner av från taket än vid ett tak av ett annat material.

Sedum växter i sin naturliga form i närheten av och i bergsområden och växten tål ett påfrestande klimat. Detta gör att sedummatta är ett bra alternativ till sitt tak om man bor i Sverige och till exempel Stockholm.

Läs mer om sedummatta Stockholm

Att ha sedummatta på sitt tak gör att man har ett tak som är fint till utseendet. Sedumen har blommor i ett flertal fina färger som ger en speciell karaktär och känsla till ditt tak.

Fördelar med sedummatta på ditt tak i Stockholm

Att ha sedummatta på sitt tak i Stockholm har flera fördelar. Sedummatta ger ditt hus en bra isolering vilket sparar på dina kostnader för uppvärmning. På sommaren isolerar även sedummattan mot värme. Sedummatta är också ett alternativ till tak som inte slits lika mycket med tiden som exempelvis vanliga takplattor och det blir därför ekonomiskt i längden.

Ytterligare anledningar att använda sedummatta från Takfix på ditt tak i Stockholmsområdet är också som nämnts att sedummattan ser fin och stilfull ut. När du har en sedummatta bidrar du också till en bättre miljö eftersom smådjur och kryp trivs bra bland sedumen. Dessa blir också mat till fåglar och andra djur. På det viset gör sedummattan sitt för ekosystemen i Stockholmsområdet.