Hastim.com

På Hastim.com ger vi tips och råd till dig som startar eget. Vi ger dig nyttiga nummer och adresser samt allmänna råd som kan vara behjälpliga vid uppstarten av ditt företag.


Vill du veta mer om hur du startar eget företag? 

Gå in på Bolagsverket för mer information. 


 


Att bygga hus - här är våra bästa tips

2021-01-15 13:56:00

Ska du också bygga hus? Att förverkliga sin husdröm är något som kan ta tid och byggprocessen kommer ofta med många frågor och beslut. Vi på Hastim har samlat ihop en hel del tips som kan underlätta processen i bygget av ditt drömhus!

 

Tydlig budget

Den första punkten kanske inte är den mest inspirerande eller roligaste - men ack så viktig. Att ta fram en tydlig budget sätter hela grunden för ditt husprojekt. Att få vara kreativ och leta inspiration finns det gott om tid för senare.

 

Börja med att sätta upp en lista och skriv upp varje liten utgift – allt från tomt och eventuella sido-kostnader till bygglov, kontrollansvarig, besiktningsman och andra anslutningsavgifter. Genom att ha kontroll på varenda kostnad kommer du garanterat känna mindre oro och sova bättre om nätterna under husprojektets gång.

 

Leta inspiration

Äntligen. Ett av de kanske roligaste stegen i bygga-hus-processen är att få drömma sig bort i Pinterest-världen och samla ihop allt det man vill ha. Ta reda på vad du är ute efter genom att inspireras av bloggar, Instagram- flöden och andra forum.

 

Förutom att bygga högar av dröm-hus kan det även vara nyttigt att läsa på om själva husprocessen. Sätt dig in i andras projekt och hitta inspireras konton som du vill följa. Kanske kan ni hjälpas åt och inspireras av varandra i ert egna community? Om du är förberedd så kommer du få bättre kontroll och även kunna ta mer kostnadseffektiva beslut. Hör gärna med vänner, familj och bekanta som gått igenom processen av att bygga hus – de har garanterat många råd.

 

Sätt upp en tidsplan

Sätt upp en tidsplan där du för in tidsåtgången för alla moment i husbygget. Var beredd på att vissa moment kan ta längre tid än vad du egentligen hoppas och vill. Den absolut vanligaste besvikelsen i processen av ett husbygge är när man inte får flytta in när man tänkt.

 

Prata med ett proffs

Ibland kan det vara svårt att göra allt själv. Det gäller ju faktiskt också att vara realistisk och då kan lite hjälp på vägen vara en värdefull idé. Hustillverkaren Mjöbäcks erbjuder arkitektritade hus efter dina skisser, men även kataloghus, lediga tomter, visningshus och deras egna koncept First Choice. Mjöbäcks är en trygg och flexibel hustillverkare och är experter på hela bygga-hus-processen. De hjälper dig genom processen av att bygga villa.