Hastim.com

På Hastim.com ger vi tips och råd till dig som startar eget. Vi ger dig nyttiga nummer och adresser samt allmänna råd som kan vara behjälpliga vid uppstarten av ditt företag.


Vill du veta mer om hur du startar eget företag? 

Gå in på Bolagsverket för mer information. 


 


Komma igång

Det första ALLA som funderar på att starta eget måste göra är att formulera en affärsidé. Du har säkert hört ordet förut, en affärsidé är grunden till ett eget företag. Utan en affärsidé kan det vara svårt att lyckas. 

Din affärsidé talar om vad ditt företag ska syssla med och hur du ska göra det. Du måste ta reda på vem du riktar dig till och vilka speciika behov just din produkt eller dina varor tillfredsställer hos kunderna. Med din affärsidé visar du också ditt företag styrkor (vilka praktiska resurser du har) och din kompetens. Enkelt uttryckt så beskriver din affärsidé vad du vill sälja, vem du vill sälja till och varför kunden ska köpa just din produkt eller tjänst. 

 

Ska du starta eget företag i Borås?

 

Följ flödesschemat nedan för att underlätta din start.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur du går vidare

Vad ska ditt företag heta? Du kan välja ett namn som redan finns men bara om det andra företaget är i en annan bransch. Dock sker det slutliga godkännandet av ditt företagsnamn när du anmäler det till Bolagsverket. 

 

I alla händelser är det smart att läsa på så du är väl förberedd när du ska starta eget företag.